Kerkstoelen gearriveerd in Portugal

vrijdag 26 mei 2023

Alle oude stoelen uit de kerk in Oisterwijk zijn in Portugal gearriveerd. Ze hebben een nieuwe plaats gekregen in de kerk in Torres Vedras. De Portugese kerkgangers zijn enorm blij met hun nieuwe stoelen. 

Het internationale transport van Brabant naar een Portugal duurde slechts drie dagen in plaats van de geplande twee weken. Een andere meevaller was dat de transporteur de stoelen voor 10 euro per stoel wilde vervoeren, dus voor 1.000 euro in totaal. 

Adopteren

De stoelen zijn nu in gebruik genomen en de kerkgangers waren volledig verrast bij het zien van zoveel moois. Iedereen is zeer enthousiast.  Er werd in de kerk ook een actie opgezet: ‘Ik adopteer 1 stoel’. Iedereen die het een goede stoel vindt, kan voor 10 euro een stoel adopteren. Er zijn nu 68 stoelen geadopteerd. Daarmee zijn de transportkosten al voor zo’n 70 procent betaald. 

Net als vroeger

Dat de stoelen goed ontvangen zijn is dus geen vraag meer. Iedereen is blij en persoonlijk kan ik slechts zeggen: ze zitten zoals vroeger.

Gerbe Stelma 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Sinds wij in Berkel-Enschot wonen, voelen wij ons als gezin thuis in het kleine Protestantse kerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk. Van huis uit zijn wij ‘meelevend’ zoals dat heet. Daardoor draaiden we ook sneller dan verwacht mee in de vele activiteiten en werkzaamheden van de kerk.

Evert Niemeijer