Kerkstoelen gearriveerd in Portugal

vrijdag 26 mei 2023

Alle oude stoelen uit de kerk in Oisterwijk zijn in Portugal gearriveerd. Ze hebben een nieuwe plaats gekregen in de kerk in Torres Vedras. De Portugese kerkgangers zijn enorm blij met hun nieuwe stoelen. 

Het internationale transport van Brabant naar een Portugal duurde slechts drie dagen in plaats van de geplande twee weken. Een andere meevaller was dat de transporteur de stoelen voor 10 euro per stoel wilde vervoeren, dus voor 1.000 euro in totaal. 

Adopteren

De stoelen zijn nu in gebruik genomen en de kerkgangers waren volledig verrast bij het zien van zoveel moois. Iedereen is zeer enthousiast.  Er werd in de kerk ook een actie opgezet: ‘Ik adopteer 1 stoel’. Iedereen die het een goede stoel vindt, kan voor 10 euro een stoel adopteren. Er zijn nu 68 stoelen geadopteerd. Daarmee zijn de transportkosten al voor zo’n 70 procent betaald. 

Net als vroeger

Dat de stoelen goed ontvangen zijn is dus geen vraag meer. Iedereen is blij en persoonlijk kan ik slechts zeggen: ze zitten zoals vroeger.

Gerbe Stelma 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Het contact met kerkelijke gemeente biedt me structuur en handvatten om mijn geloof levend te houden en door me actief in te zetten kan ik ook wat van dit geloof laten zien. Daarom bezoek ik de kerkdiensten en hou ik me graag bezig met allerlei organisatorische zaken binnen de kerk. Mijn man en ik hebben een paar jaar in Canada gewoond. Maar ook vanuit daar voelde ik me betrokken bij ons gemeente en bleef ik de kerk volgen. 

Gerda van der Gaag