Bijzondere Diaconale Collecte

woensdag 10 januari 2024

Op zondag 14 januari is er een bijzondere diaconale collecte: Samen tegen armoede. Armoede is een groeiend probleem in Nederland. Een miljoen mensen kan de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen.

Met de actie Samen tegen armoede staan kerkelijke gemeenten, gefaciliteerd door Kerk in Actie, op tegen armoede in Nederland. De acute nood wordt bestreden door het inzamelen van voedselpakketten voor de Voedselbank.

Schuldhulpmaatje

Voor de lange termijn werkt Kerk in Actie samen met SchuldHulpMaatje om mensen te helpen uit schulden te komen of te voorkomen dat ze daarin terechtkomen.

Steun dit werk

Met de campagne Samen tegen armoede draagt Kerk in Actie samen met lokale kerken eraan bij dat mensen in armoede er niet alleen voor staan. Steun dit werk via de diaconale collecte a.s. zondag! Hartelijk dank voor je gift.

De diaconie

Een van de belangrijkste dagen uit je leven, naast dat je voor de wet natuurlijk in het gemeentehuis trouwt, de huwelijksinzegening in de kerk. Ik ben opgevoed in een hervormd gezin en ben grootgebracht met het geloof. Onze kinderen zijn beide in deze kerk gedoopt. Een hele fijne dienst die van het begin tot het eind door iedereen goed ontvangen is. Heel begrijpend en passend bij ons gezin en onze geloofssituatie.

Marit Mannaerts