Protestanten in katholiek Tilburg

vrijdag 02 februari 2024

Onze zustergemeente, de Opstandingskerk in Tilburg, is op zaterdag 3 februari om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 te zien in het programma Petrus in het land. Leuk om te zien wat de gemeente met wie wij samenwerken drijft en inspireert.

De Opstandingskerk is een kerk die lijkt op de onze: de leden zijn afkomstig uit alle windstreken van Nederland én daarbuiten. De kerk laat zien hoe je kleurrijk kunt zijn, ook al is het een kleine gemeenschap. Je mag er jezelf zijn.

Kleurrijke schilderijen

Zo vertelt een gemeentelid over liturgisch bloemschikken. Een ander geeft een schildercursus in de kerk. De deelnemers beelden in kleurrijke schilderijen Bijbelse verhalen uit. Kijken dus!

> Lees meer over de uitzending

Beeld: KRO-NCRV

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma