Terugblik op de familieviering

vrijdag 23 februari 2024

Wat goed dat jij er bent! Dat is het thema van de Veertigdagentijd. En de eerste zondag daarvan vierden we een familieviering. Jong en niet-meer-zo-jong gingen samen aan de slag, zodat ze elkaar echt konden ontmoeten.

We begonnen met z’n allen in de kerk, waar we zongen en een inleiding op het thema hoorden. Daarna mochten we zelf aan de slag. Zo was er veel belangstelling voor de gespreksgroep die de verdieping in ging over de vraag: Wie heb jij nodig?  Maar ook de creatieve activiteiten waren populair.

Aftellen naar Pasen

Je kon een sleutelhanger maken waarmee je kunt aftellen naar Pasen. Anderen maakten een collage over de vraag: waar denk jij aan bij het thema? En weer anderen schreven kaarten voor gemeenteleden die er deze zondag niet bij konden zijn. In de Rotonde werd gewerkt aan bibliodrama.

Bibliodrama

Terug in de kerk blikten we terug op alle activiteiten, en beeldden de kinderen die mee hadden gedaan met bibliodrama het verhaal uit. Met iedereen samen sloten we in de kerk de viering weer af. Het was een mooie ochtend. Zoals we ook zongen: ‘Als je goed naar mensen kijkt, zie je iets bijzonders. In een mens komt God dicht bij, dat is echt een wonder.’

> Bekijk hier de foto’s

Het contact met kerkelijke gemeente biedt me structuur en handvatten om mijn geloof levend te houden en door me actief in te zetten kan ik ook wat van dit geloof laten zien. Daarom bezoek ik de kerkdiensten en hou ik me graag bezig met allerlei organisatorische zaken binnen de kerk. Mijn man en ik hebben een paar jaar in Canada gewoond. Maar ook vanuit daar voelde ik me betrokken bij ons gemeente en bleef ik de kerk volgen.

Gerda van der Gaag