Leerhuis over Exodus (2)

donderdag 02 mei, 2024
Locatie:Huiskamer Voorhof
Tijd:20:00 - 21:30

Een leerhuis is een plaats om de Joodse religieuze geschriften gezamenlijk te bestuderen en bespreken. In Nederland zijn er sinds de jaren ’70 leerhuizen voor joden, christenen en andersdenkenden.

In de Veertigdagentijd lezen we volgens de kerkelijke traditie uit het boek Exodus. Dit Bijbelboek is een boek over hoop. Het vertelt het verhaal van een groep slaven die wordt bevrijd uit het machtigste rijk van de oude wereld, Egypte. Theologisch gezien is het revolutionaire karakter van het boek nog groter: de allerhoogste macht mengt zich in de geschiedenis om het op te nemen voor de machtelozen.

We volgen het boek van Jonathan Sacks: Exodus. Boek van de bevrijding. Jonathan Sacks (1948-2020) was opperrabbijn van Groot-Brittannië. Tijdens deze tweede avond gaat het over Exodus 6:3 t/m Exodus 13:16. Hier begint het verhaal over de uittocht pas echt. Keer op keer worden de Egyptenaren door plagen getroffen. Mozes vraagt herhaaldelijk aan de farao om zijn volk te laten gaan. En steeds weigert farao.

Opgeven en voorbereiding

Geef je op bij ds. Winanda de Vroe via wdevroe@pkn-oisterwijk.nl. Je bereidt je op de avond voor door thuis de Bijbelgedeelten te lezen die we gaan bespreken. Dit is belangrijk om mee te kunnen doen met het gesprek.

> Lees meer over dit leerhuis

« Agendaoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Een van de belangrijkste dagen uit je leven, naast dat je voor de wet natuurlijk in het gemeentehuis trouwt, de huwelijksinzegening in de kerk. Ik ben opgevoed in een hervormd gezin en ben grootgebracht met het geloof. Onze kinderen zijn beide in deze kerk gedoopt. Een hele fijne dienst die van het begin tot het eind door iedereen goed ontvangen is. Heel begrijpend en passend bij ons gezin en onze geloofssituatie.

Marit Mannaerts