Project voor de Veertigdagentijd en Pasen

dinsdag 19 februari 2019

Een nieuw begin

Pasen is het feest van het nieuwe begin. We zien het buiten in de natuur: in de lente wordt alles weer groen, alsof de wereld opnieuw begint. Ook in de Bijbelverhalen gaat het over een nieuw begin. Steeds opnieuw wordt in de Evangeliën verteld dat Jezus mensen een nieuw begin laat maken. En als het donker aanbreekt over zijn eigen leven, als Jezus gekruisigd wordt en sterft, laat God hem opstaan uit de dood. Dat is een nieuw begin voor Jezus zelf en voor ons allemaal. God zal altijd een nieuw begin maken, zelfs na de donkerste nacht.

Hoe kun je een nieuw begin maken?

Een nieuw begin is mooi, maar je moet er wel iets voor doen. In de weken van Pasen gaan we met de kinderen oefenen: we doen dingen die nodig zijn om een nieuw begin te maken. De thema’s / vaardigheden van de verschillende zondagen zijn : Kiezen – Wakker worden – Geduld – Vergeven – Teruggeven – Juichen – Hulp krijgen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Het contact met kerkelijke gemeente biedt me structuur en handvatten om mijn geloof levend te houden en door me actief in te zetten kan ik ook wat van dit geloof laten zien. Daarom bezoek ik de kerkdiensten en hou ik me graag bezig met allerlei organisatorische zaken binnen de kerk. Mijn man en ik hebben een paar jaar in Canada gewoond. Maar ook vanuit daar voelde ik me betrokken bij ons gemeente en bleef ik de kerk volgen. 

Gerda van der Gaag