‘Mwasi Makasi’ te gast op 24 juni

dinsdag 19 juni 2018

Maak op zondag 24 juni tijdens en na de kerkdienst kennis met Roselyne Kiswanda uit Vught. Zij vertelt over haar stichting Mwasi Makasi, Congolees voor ‘Sterke Vrouw’. Rosalyne heeft deze stichting opgericht om verstoten alleenstaande vrouwen in haar geboorteland Congo te helpen. 

In de Congolese maatschappij zijn vrouwen het hart van de gemeenschap. Ze leiden het gezin, doen het huishouden en zijn voortdurend in de weer om het hoofd boven water te houden. Mwasi Makasi zet zich in om de leefomstandigheden te verbeteren van vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. De stichting wil een betere wereld creëren voor deze vrouwen en hun kinderen. Dat doet ze door kennis, kunde en financiële middelen naar Congo te brengen. 

Kleinschalig project
Mwasi Makasi opereert kleinschalig. Het gaat om duurzaamheid, zelfstandigheid en zoveel mogelijk ter plekke kennis overdragen en verspreiden. De vrouwen zetten hun opgedane ervaring weer in om andere vrouwen te helpen. De stichting heeft als doel om tussen 2015 en 2020 48 verstoten vrouwen te steunen, zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, en maandelijks een vast inkomen halen uit kleinschalige landbouwprojecten.

Artikelen kopen
Tijdens deze dienst is de eerste collecte voor dit project. Na afloop van de dienst is er de gelegenheid om artikelen te kopen die zijn gemaakt door vrouwen die meedoen aan de projecten van Mwasi Makasi. Daarnaast kunt u foto’s van de projecten bekijken. 

Bekijk hier de website van Mwasi Makasi

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

In de kerk vind ik inspiratie om over essentiële zaken in het leven na te denken, zoals door welke waarden wij mensen aangestuurd worden in ons gedrag. Ik stel het op prijs om fijne mensen te ontmoeten in de kerk. In andere organisaties, zoals bedrijven, is dat wel eens heel anders. Ik zou het leuk vinden om eens te analyseren hoe we als kerk nog meer jonge mensen kunnen bereiken, bijvoorbeeld via andere manieren van communicatie.

Rienk Lammers