Taakgroep Vorming en Toerusting

vrijdag 06 september 2019

Komend seizoen gaan we als gemeente met het thema ‘Duurzaam Geloven’ aan de slag. Wanneer is ons geloof duurzaam?

Je kunt deze vraag op verschillende manieren belichten. Hoe houden mensen hun geloof in stand? Hoe komt het dat ze het verliezen en wat doen ze ervoor om het vast te houden en te vernieuwen? Op welke manier speelt de zorg voor de schepping een rol in ons geloof?

De taakgroep Vorming en Toerusting heeft een aantal bijeenkomsten en activiteiten gepland. Daarin komen verschillende aspecten rond duurzaamheid en geloven aan de orde. De eerste maanden is het programma als volgt:

Dinsdag 24 september: Groen geloven
We beginnen met een lezing/workshop van Marjolein Tiemens over onze Ecologische voetafdruk. De avond begint om 20.00 uur in de Voorhof.

Donderdag 7 november: Brabants Bodem
Wereldwijd vindt er een verarming van de bodem plaats met alle gevolgen van dien. Er is een rechtstreeks verband met de klimaatcrisis waarin we dreigen terecht te komen. In Noord Brabant is er een initiatief onder de naam ‘Brabants bodem’ dat zich richt op een nieuw perspectief voor het grondgebonden agrarisch midden- en kleinbedrijf.  Op deze avond (en dus niet op eerder genoemde avond van 3 oktober) houdt Jan Baan, Directeur van Brabants Landschap en initiatiefnemer van dit project, hierover een lezing. De avond begint om 20.00 uur in de Voorhof. 

Begin 2020 gaan we verder met Duurzaam geloven
We organiseren dan onder andere een leeskring. Daarover volgt later meer informatie.

 U kunt zich opgeven via mailadres: vormingentoerusting@pkn-oisterwijk.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Het contact met kerkelijke gemeente biedt me structuur en handvatten om mijn geloof levend te houden en door me actief in te zetten kan ik ook wat van dit geloof laten zien. Daarom bezoek ik de kerkdiensten en hou ik me met allerlei organisatorische zaken binnen de kerk bezig. Sinds een jaar wonen mijn man en ik tijdelijk in Canada. Maar ook vanuit daar voel ik me betrokken bij ons gemeente en blijf ik de kerk volgen. 

Gerda van der Gaag