Taizé-vieringen in Helvoirt

woensdag 18 december 2019

In het verleden organiseerden we in onze kerk Taizé-vieringen. Omdat de groep te klein werd, zijn deze vieringen gestopt. Maar voor wie de mooie Taizé-liederen en de stilte mist: in Helvoirt organiseert de stichting Taizé Helvoirt vier keer per jaar een oecumenische Taizé-viering.

De data voor 2020 zijn:

• Zaterdag 18 januari om 19.00 uur
  • Zaterdag 28 maart om 19.00 uur
  • Zaterdag 6 juni om 19.00 uur
  • Zaterdag 26 september om 19.00 uur

Inzingen

Het inzingen samen met het Taizé-koor ‘Lumen Cordium’ begint om 18.45 uur en om 18.30 uur is de kerk al open.

Locatie

De Taizé-vieringen worden afwisselend gehouden in de Katholieke H. Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan en de Oude Protestantse Kerk aan de Van Grevenbroeckstraat/Torenstraat in Helvoirt.

Agenda

U vindt de vieringen ook in onze kerk-agenda. Maar het is natuurlijk altijd een goed idee om bovenstaande data vast in de agenda te zetten!

Als Diaken heb je een belangrijke rol binnen de gemeente. Zeker in een tijd waarin onrecht, geweld en armoede hoogtij vieren. Zelf ben ik als Diaken meer een doener en vind het fijn als ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor iemand die het nodig heeft. Omzien naar elkaar is daarbij een basisvoorwaarde. Niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, landelijk én wereldwijd.

Jantsje Bakkeren