Taizé-vieringen in Helvoirt

woensdag 18 december 2019

In het verleden organiseerden we in onze kerk Taizé-vieringen. Omdat de groep te klein werd, zijn deze vieringen gestopt. Maar voor wie de mooie Taizé-liederen en de stilte mist: in Helvoirt organiseert de stichting Taizé Helvoirt vier keer per jaar een oecumenische Taizé-viering.

De data voor 2020 zijn:

• Zaterdag 18 januari om 19.00 uur
  • Zaterdag 28 maart om 19.00 uur
  • Zaterdag 6 juni om 19.00 uur
  • Zaterdag 26 september om 19.00 uur

Inzingen

Het inzingen samen met het Taizé-koor ‘Lumen Cordium’ begint om 18.45 uur en om 18.30 uur is de kerk al open.

Locatie

De Taizé-vieringen worden afwisselend gehouden in de Katholieke H. Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan en de Oude Protestantse Kerk aan de Van Grevenbroeckstraat/Torenstraat in Helvoirt.

Agenda

U vindt de vieringen ook in onze kerk-agenda. Maar het is natuurlijk altijd een goed idee om bovenstaande data vast in de agenda te zetten!

Dankbaar ben ik Dominee Radstake en vooral Annette van Cappellen voor de wijze dat zij mijn overleden vrouw tijdens haar ziek zijn geestelijke steun hebben verleend. Enkele uren voor haar overlijden heb ik een gedicht (gebed) aan haar voorgelezen over de zorgzame en liefhebbende handen die God worden overgenomen. Dit gedicht heeft Annet een dag eerder ook aan haar voorgelezen.

Harm Detz