Themadienst ‘Verwondering’

donderdag 09 januari 2020

Update: Helaas is Trees van Montfoort geveld door de griep. Zij zal er dus niet bij zijn. Maar de viering gaat gewoon door en ook het thema blijft hetzelfde!

Op zondag 12 januari vieren we een bijzondere dienst met als thema ‘Verwondering’. De viering staat in het teken van duurzaam geloven. We hebben een bijzondere gast: Trees van Montfoort.

Trees van Montfoort is theoloog, onderzoeker, predikant en lid van de werkgroep Theologie, Kerk en Duurzaamheid. Ook schreef zij het boek  ‘Groene Theologie’. Dit boek is gekozen tot het beste theologische boek van 2019. Het boek laat zien dat ecologie alles te maken heeft met theologie.

Neem een voorwerp mee uit de natuur

We willen de kinderen en de jongeren graag bij de dienst betrekken. Daarom vragen wij ze om een voorwerp uit de natuur mee te nemen waar zij zich over verwonderen. Dat kan een steen zijn, een bloem, een plant, een stukje boomschors, een veertje… of iets anders.

We stallen alle voorwerpen uit in de kerk

En als ze willen, mogen de kinderen er iets bij vertellen. Maar ook volwassenen mogen iets meenemen! Dus verwonder je over iets wat je buiten ziet, en neem het mee.

Dan maken we er met z’n allen een mooie dienst van!

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma