Online kerkdiensten aangepast verder

donderdag 07 januari 2021

De online kerkdiensten gaan ook de komende tijd gewoon door, maar wel met zo min mogelijk vrijwilligers. Dat heeft het moderamen besloten na de gebeurtenissen in een kerk in Biddinghuizen. Daar zijn zeker tien gemeenteleden besmet geraakt met corona tijdens de video-opname van een kerkdienst. Twee daarvan zijn overleden.

Het moderamen is hiervan geschrokken en wil zo voorzichtig mogelijk zijn. Dat betekent dat is besloten om op zondag met zo min mogelijk mensen in de kerk samen te komen, namelijk alleen met de predikant, de ambtsdrager, de organist, de koster en de beeld- & geluidman. De lectoren en de zangers komen dus even niet. De ambtsdrager of de predikant doet de lezingen.

Hoe lang duurt dit?
Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 19 januari, maar de geluiden uit Den Haag zijn niet erg hoopvol over het einde van de lockdown. Maar misschien kunnen we andere maatregelen nemen als we weten wat er in Biddinghuizen is misgegaan.

Verantwoordelijk
De kerkenraad voelt zich erg verantwoordelijk voor het welzijn van de vrijwilligers. Ze wil het gevoel hebben dat er álles aan gedaan is om besmetting te voorkomen. Laten we hopen dat het snel beter wordt, zodat we weer ‘gewoon’ bij elkaar kunnen komen.

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma