Bewoners vertrokken uit diaconiehuisje

woensdag 17 augustus 2022

Sinds 1 maart waren Mandy en Rob onze gasten in het Diaconiehuisje. Farent, het maartschappelijk werk Oisterwijk, had de diaconie destijds gevraagd om dit jonge stel in (woning)nood uit Oisterwijk op te vangen. Afgelopen week zijn ze weer vertrokken.

Oorspronkelijk zouden Mandy en Rob tot 1 september blijven. Maar langer verblijf was helaas niet meer mogelijk vanwege een ernstig verkeersongeluk waar ze in juli bij betrokken waren. Door haar verwondingen kon Mandy niet meer boven komen.

Gelukkig heeft het stel nu voor acht weken onderdak gevonden in een appartement van familie, waar alles gelijkvloers is. De verwachting is dat er binnen deze acht weken voor Mandy en Rob definitieve woonruimte beschikbaar komt.

In de kerk vind ik inspiratie om over essentiële zaken in het leven na te denken, zoals door welke waarden wij mensen aangestuurd worden in ons gedrag. Ik stel het op prijs om fijne mensen te ontmoeten in de kerk. In andere organisaties, zoals bedrijven, is dat wel eens heel anders. Ik zou het leuk vinden om eens te analyseren hoe we als kerk nog meer jonge mensen kunnen bereiken, bijvoorbeeld via andere manieren van communicatie.

Rienk Lammers