Lezing ‘Brabants Bodem’

woensdag 30 oktober 2019

Op donderdag 7 november houdt Jan Baan om 20.00 uur een lezing over ‘Brabants Bodem’ in De Voorhof. Jan Baan is directeur van Brabants Landschap en initiator van een project van Brabants Bodem in het Van Gogh Nationaal Park in Midden Brabant.

Wereldwijd vindt er een verarming van de bodem plaats die verregaande gevolgen heeft voor de rijkdom van de natuur en op termijn voor de voedselproductie. Er is een rechtstreeks verband met de klimaatcrisis waarin we dreigen terecht te komen.

Voedselproductie

Eén van de oorzaken is de kwantitatief gerichte voedselproductie om tegen lage prijzen te leveren aan een door de grote supermarktketens beheerste markt.

Beter perspectief

In Brabant is er een initiatief genaamd ‘Brabants Bodem’. Dat richt zich op een beter perspectief voor het grondgebonden agrarisch midden- en kleinbedrijf. Uitgangspunten voor dit initiatief zijn:

  • herstel van de bodemrijkdom
  • een eerlijke prijs voor boer en tuinder
  • grondgebonden landbouw
  • een ecologisch rijk en aantrekkelijk landschap
  • goede omgang met de dieren
  • herstel van de relatie tussen producent en consument in de regio.

Komt u ook luisteren?

Meld u zich dan aan via e-mail: vormingentoerusting@pkn-oisterwijk.nl. De toegang is gratis.

Foto: R. Khalil/Pexels

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Sinds wij in Berkel-Enschot wonen, voelen wij ons als gezin thuis in het kleine Protestantse kerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk. Van huis uit zijn wij ‘meelevend’ zoals dat heet. Daardoor draaiden we ook sneller dan verwacht mee in de vele activiteiten en werkzaamheden van de kerk.

Evert Niemeijer