Heilig Avondmaal op zondag 7 augustus

vrijdag 05 augustus 2022

Op zondag 7 augustus vieren we het Heilig Avondmaal. Ds. Rik Radstake gaat deze zondag bij ons voor. We komen samen rond de Tafel van de Heer en nuttigen brood en wijn. Door het vieren van dit sacrament ervaren we Gods aanwezigheid.

Het avondmaal is (naast de doop) een sacrament en terug te voeren op het Woord van God in de Bijbel. In de nacht waarin Jezus werd verraden en uitgeleverd vierde Hij met zijn leerlingen een Pesachmaaltijd, waarbij Hij hun brood en wijn gaf.

Jezus heeft ons opgedragen het Heilig Avondmaal steeds opnieuw te vieren, tot Zijn gedachtenis (‘doet dit tot mijn gedachtenis’). En dat doen we dus komende zondag!

Lees meer over het Avondmaal

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma