Heilig Avondmaal op zondag 7 augustus

vrijdag 05 augustus 2022

Op zondag 7 augustus vieren we het Heilig Avondmaal. Ds. Rik Radstake gaat deze zondag bij ons voor. We komen samen rond de Tafel van de Heer en nuttigen brood en wijn. Door het vieren van dit sacrament ervaren we Gods aanwezigheid.

Het avondmaal is (naast de doop) een sacrament en terug te voeren op het Woord van God in de Bijbel. In de nacht waarin Jezus werd verraden en uitgeleverd vierde Hij met zijn leerlingen een Pesachmaaltijd, waarbij Hij hun brood en wijn gaf.

Jezus heeft ons opgedragen het Heilig Avondmaal steeds opnieuw te vieren, tot Zijn gedachtenis (‘doet dit tot mijn gedachtenis’). En dat doen we dus komende zondag!

Lees meer over het Avondmaal

Sinds wij in Berkel-Enschot wonen, voelen wij ons als gezin thuis in het kleine Protestantse kerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk. Van huis uit zijn wij ‘meelevend’ zoals dat heet. Daardoor draaiden we ook sneller dan verwacht mee in de vele activiteiten en werkzaamheden van de kerk.

Evert Niemeijer