Heilig Avondmaal op zondag 7 augustus

vrijdag 05 augustus 2022

Op zondag 7 augustus vieren we het Heilig Avondmaal. Ds. Rik Radstake gaat deze zondag bij ons voor. We komen samen rond de Tafel van de Heer en nuttigen brood en wijn. Door het vieren van dit sacrament ervaren we Gods aanwezigheid. 

Het avondmaal is (naast de doop) een sacrament en terug te voeren op het Woord van God in de Bijbel. In de nacht waarin Jezus werd verraden en uitgeleverd vierde Hij met zijn leerlingen een Pesachmaaltijd, waarbij Hij hun brood en wijn gaf.

Jezus heeft ons opgedragen het Heilig Avondmaal steeds opnieuw te vieren, tot Zijn gedachtenis (‘doet dit tot mijn gedachtenis’). En dat doen we dus komende zondag!

Lees meer over het Avondmaal

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Het contact met kerkelijke gemeente biedt me structuur en handvatten om mijn geloof levend te houden en door me actief in te zetten kan ik ook wat van dit geloof laten zien. Daarom bezoek ik de kerkdiensten en hou ik me graag bezig met allerlei organisatorische zaken binnen de kerk. Mijn man en ik hebben een paar jaar in Canada gewoond. Maar ook vanuit daar voelde ik me betrokken bij ons gemeente en bleef ik de kerk volgen. 

Gerda van der Gaag