122 brieven en kaarten voor Amnesty International

donderdag 15 december 2022

Op 10 december was het de internationale dag van de rechten van de mens. Daarom organiseerde pastor Lianne van der Wel op 9 december een lunchpauze-schrijfbijeenkomst voor Amnesty International. Dit jaar schreven we voor mensen die zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruikt maakten van het recht om te demonstreren. Ze hebben niets gedaan maar worden toch gestraft.

In de huiskamer van de Voorhof werd in opperste concentratie geschreven. Alleen tijdens het eten van de soep kletsten de briefschrijvers even bij. Anderen kwamen hun thuis geschreven brieven inleveren. In totaal hebben we 98 brieven aan de autoriteiten geschreven en 24 kaarten aan de gevangenen. Een totaal van 122. Een mooi resultaat!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

‘De kerk, een plek waar hemel en aarde elkaar raken…’ wordt er aan het begin van de dienst gezegd. Het gebeurt vaak dat in de dienst onder woorden gebracht wordt wat je voelt, en zelf niet zeggen kan. God’s woord is krachtig en het overkomt me vaak dat ik ineens aangesproken word door wat er gezegd wordt, zonder dat ik er echt naar op zoek ben.

Amy Hoogeland